Bizi sosyal medyada takip edin
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Gününde Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa BAYRAK ve personeli Altı Nokta Körler Derneği başkanı Şaban KABAKÇI’yı dernek merkezinde ziyarette bulundu.
Ziyarette açıklamada bulunan Dernek Başkanı Şaban Kabakcı, Baston kullanımı; görme engelli bireylerin çarpma, düşme, yaralanma, sakatlanma riskini azaltır, yürüyüş ve fiziksel aktivitede bulunan engellilerin motor becerilerini geliştirir. Beyaz Baston görme engelli bireylerin bağımsızlaşmasının ve özgürleşmesinin sembolüdür.
Kabakcı, Tüm engelli bireyler adına vatandaşlarımızdan istediğimiz hissedilebilir zemin yolunu işgal etmemeleri, araçlarını bu yollar üzerine park etmemeleri, esnafların ise bu yollara malzeme koymamaları ve yolu engelliler için kullanılabilir hale getirmeleridir” diyen kabakçı sıkıntılar yaşadıklarını halkımızdan, araç sahiplerinden ve esnafımızdan kendilerine yardımcı olmaları istediklerini dile getirdi.
