Bizi sosyal medyada takip edin
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 70. Başkanlar Konseyi toplantısı, Eskişehir’de geniş katılımla başladı. Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen programa, Türkiye’nin farklı illerinden cemiyet başkanları ve gazeteciler katıldı. Üç gün sürecek organizasyonda sektörün temel sorunları, çözüm önerileri ve mesleki gelişim başlıkları ele alınacak.
Toplantı programı kapsamında ayrıca Basın Vakfı Genel Kurulu’nun da gerçekleştirileceği bildirildi. Organizasyon boyunca katılımcılar hem mesleki değerlendirmelerde bulunacak hem de çeşitli ziyaret ve etkinliklere katılacak.
“BASININ SORUNLARI MASAYA YATIRILACAK”
Programın ilk bölümünde TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Genel Başkan Yılmaz Karaca, ziyarette federasyonun çalışmaları hakkında bilgi vererek, “70. Başkanlar Konseyi kapsamında mesleğimizin güncel sorunlarını kapsamlı şekilde ele alacağız.” ifadelerini kullandı.
Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz ise basının toplumdaki rolüne dikkat çekerek, “Basın, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstleniyor.” dedi ve TGF heyetine çalışmalarında başarılar diledi.
Ziyaret sonunda Genel Başkan Yılmaz Karaca, Vali Erdinç Yılmaz’a desteklerinden dolayı özel tasarlanmış bir heykel takdim etti. Vali Yılmaz da heyete günün anısına hediye sundu. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
ESKİŞEHİR’E YOĞUN İLGİ
Toplantı için Eskişehir’e gelen 60 ilden 125 gazeteci, kentin tarihi ve turistik noktalarını da ziyaret etti. Porsuk Çayı, Sazova Parkı, Masal Şatosu ve çeşitli müzeleri gezen TGF heyeti, şehrin kültürel dokusuna ilgi gösterdi. Katılımcılar, Eskişehir’in şehircilik anlayışı ve sosyal yaşamına yönelik gözlemlerini de paylaştı.
Üç gün sürecek programın, yapılacak değerlendirmeler ve alınacak kararlarla basın camiasına katkı sağlaması bekleniyor.