Çorum Yaşam
Ne,nerede,ne zaman?

Kargı Panayırı Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Mustafa Taş Oldu.

Çorum Valisi Ali Çalgan, geleneksel Asırlık Kargı Panayırı’na katılarak Yağlı Pehlivan Güreş Müsabakalarını büyük bir ilgiyle takip etti.
Panayır alanında oluşan coşkulu atmosfer, yalnızca Kargı’dan değil; komşu ve çevre illerden gelen vatandaşların yoğun katılımıyla adeta bir şölen havasına dönüştü.
26 Ekim 2025 Pazar günü gerçekleştirilen Kargı Panayırı Yağlı Güreşlerinin sonunda, rakibi Orhan Okulu’yu finalde mağlup eden Mustafa Taş, Başpehlivanlık unvanını kazandı.
Kargı’nın köklü kültürünü, birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan bu anlamlı etkinlikte hemşehrileriyle bir araya gelen Vali Ali Çalgan, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Güreş, bizim ata sporumuz; milletimizin karakterini, gücünü ve mertliğini yansıtan en kadim değerlerimizden biridir. Bu topraklarda yetişen yiğit pehlivanlarımız, yüzyıllardır er meydanlarında Türk’ün gücünü, onurunu, cesaretini ve azmini dünyaya göstermiştir.
Asırlardır süregelen bu eşsiz gelenek, bizi biz yapan kültürel miraslarımızın başında gelmektedir. Bu mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, hepimizin ortak sorumluluğudur.
Bugün burada, aynı sevda etrafında buluşan güreşseverlerle bu anlamlı geleneği yaşatmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Güreş seyrimiz keyifli olsun, tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum.
Program sonunda Vali Çalgan, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve bu güzel birlikteliğe katkı sağlayan tüm misafirlere teşekkür ederek, “Bu asırlık panayırın, kadim kültürümüzü yaşatmaya ve gelecek kuşaklara taşımaya devam etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Dikkatinizi Çekebilir:

Cevap Bırakın