Bizi sosyal medyada takip edin
Çorum Valisi Ali Çalgan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği destansı mücadelelerin kalplerde yankı bulan bir hatırası olduğunu vurguladı.
Vali Çalgan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“19 Eylül Gaziler Günü, vatan sevgisinin, fedakârlığın ve kahramanlığın milletimizin ruhunda nasıl kök saldığını bir kez daha hatırlatan anlamlı bir gündür. 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ ve ‘Mareşal’ unvanlarının verilmesi, bu milletin gazilerine duyduğu derin saygının ve minnetin en güçlü ifadesidir.
Bugün, bu cennet vatan topraklarında özgürce nefes alabiliyorsak, bunu gözünü kırpmadan canını ortaya koyan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Onlar, vatanı bir bayrak gibi yüreğinde taşıyan, toprağı namus bilen, milletin istiklâl ve istikbali için kendi geleceğinden vazgeçen yüce gönüllü insanlardır. Gazilerimiz, milletimizin vicdanında ebedî bir yer edinmiş, dualarla anılan yaşayan kahramanlarımızdır.
Şehitlik ve gazilik, inancımıza göre en yüce mertebelerdendir. Her gazimiz, bir destanın canlı tanığı; her şehidimiz, bu toprakların bereketine karışmış birer yıldızdır. Onların cesareti, milletimizin birlik ve beraberliğinin harcı; fedakârlıkları ise geleceğe uzanan köprümüzdür.
Bu topraklarda huzurla yaşamanın bedelini ödeyen kahramanlara layık olmak, ancak onların izinden yürümekle mümkündür. Bizlere düşen görev; bu mukaddes emanete sahip çıkmak, gazilerimizin uğruna mücadele ettiği değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.”