Bizi sosyal medyada takip edin
Çorum Müzesi’nde “Işığın 2 Bin Yıllık Serüveni”
Cumhuriyetimizin 102. yılına özel olarak Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Işığın Hikayesi: Antik Çağdan Günümüze Aydınlatma Sanatı” sergisi, 23 Eylül 2025 Salı günü Çorum’da sanatseverlerle buluşacak.
Saat 14.00’te gerçekleştirilecek açılış töreni, Çorum Müzesi ev sahipliğinde düzenlenecek. Çorum Müze Müdürü Metin Çakar, yaptığı açıklamada, serginin Cumhuriyetin 102. yılına yakışır bir etkinlik olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi:
“Geçmişten günümüze aydınlatma kültürünü ve ışığın serüvenini gözler önüne serecek bu özel sergiyi Çorumlularla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Antik dönemden bugüne ışığın ve aydınlatma sanatının gelişimini anlatan birbirinden değerli eserleri görmek isteyen herkesi Çorum Müzesi’ne bekliyoruz.”
