Çorum Yaşam
Ne,nerede,ne zaman?

Gençlerimiz Emin Ellere Emanet

Donanımlı Gençlik İçin, Din Görevlilerine Eğitim Semineri Verildi
Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında din görevlilerine yönelik eğitim semineri verildi.
Gençlerimiz Emin Ellere Emanet
Çorum İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorum Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi işbirliği ile “Geleceğimiz Gençliğimiz”
Konulu projenin imar aşamasına geçilmesi ve donanımlı eğitimci oluşturabilmek amacıyla Çorum İl Müftülüğüne bağlı hizmet veren Din Görevlilerine;

Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Çalışmaları
TDV’nin Gençlik Çalışmaları
Gençlik Yönergesi ve Gençliğe Değer Projesi
Kurumlararası İşbirliği
Gençlerle Etkili İletişim ve Gençlere Ulaşma Stratejileri
Lise ve Üniversite Gençleriyle İletişim
Ailede Gençlerle İletişim
Çalışan Gençlik
Ergenlik Psikolojisi ve Yaklaşımlar
Bedensel Değişim ve Mahremiyet Algısı
Psikolojik Gelişim Dönemleri
Gelecek Algısı Oluşumu ve Manevi Rehberlik
Dezavantajlı Gençlere Yönelik İletişim ve Problem Çözme Yöntemleri
Engelli Gençler
Bağımlı Gençler
Dağılmış Gençler
Soysal Hizmet Kurumlarında Yetişmiş Gençler
Gençlik Dönemi Dini Krizler ve Din Eğitimi
İnanç Problemleri ve Din Karşıtı Akımlar
Gençlere Yönelik Din İstismarına Karşı Farkındalık Eğitimi
Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı
Liderlik ve Takım Çalışması
Liderlik Becerileri
Zaman Yönetimi
Süreç Yönetimi (Planlama-Takip-Denetim-Raporlama)
Mali Kaynak Üretim ve Yönetimi

gibi çeşitli konularda eğitim semineri verildi.
Çorum il müftülüğü konferans salonunda alanında uzman öğretim üyelerinin de konuşmacı olarak katıldığı seminere; Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Cengil, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Macid Yılmaz, Psikolog Öğretmen Türkan Kolcu, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Doktoru Mehmet Sertçelik ve Gençlik Koordinatörü Ertuğrul Öztekin bilgi ve tecrübelerini din görevlileriyle paylaştı.


İl Müftülüğü öncülüğünde ilgili kurumlarla birlikte işbirliği içinde başlatılan projenin amacının gençlerimizin dini bilgilerini artırmak, milli ve manevi değerlerimize uygun sosyalleşmelerine imkân oluşturmak, gençlerimizi cami ve din görevlileri ile buluşturacak örnek projeler üretmek, bu sayede doğru din eğitimi almış, ahlaklı, kendisine, ailesine, dinine ve vatanına faydalı bir gençlik oluşmasına katkı sağlamak amacıyla “Geleceğimiz Gençliğimiz” projesi hayata geçirilmiş oldu.

 

 

Dikkatinizi Çekebilir:

Cevap Bırakın