Çorum Yaşam
Ne,nerede,ne zaman?

Arılar kuluçkadayken keneye dikkat!

Türkiye Biyologlar Derneği başkanı İhsan Soytemiz, Arılar kuluçkadayken, kene varlığına dikkat çekti ve uyardı.
Soytemiz Köşe yazısında arıcıları uyardı ve kuluçka dönemine dikkat video ile anlattı.
Arılar kuluçkadayken, kene varlığının (  Varroa Destructor )  çoğunun olduğu yere bakmanın en iyi test olduğunu düşünüyorum. Arılar kuluçkadayken, araştırmalar bize kenenin yüksek bir yüzdesinin kuluçka kapaklarının altında veya kapaksız larvalarda gizlendiğini söylüyor.

(Özellikle erkek arı kuluçkalarını severler, bu yüzden oraya bakıyorum!) 40.000 kişilik bir popülasyon içinde kenenin varlığını test etmek için genellikle kullanılan metotlarla 300 arıyı test etmek ve bunun tüm popülasyonun temsil eden bir örnek olduğunu düşünmek pek mantıklı değil.
Hiç yoktan iyidir, ancak  bu 300 arı testinde  akarlı arılar olan doğru arıları seçtiğinizi düşünmek, açıkça kullanıcı hatası olasılığının yüksek olmasına neden olur. Sizi yanıltır.
300 arıyı örnekleyebilir ve kenenin olmadığını düşünebilirsiniz, ancak üzerlerinde kene bulunan ve kapakların altında kene bulunan diğer arılar olabilir.
Eğer kapaklar altında Varroa varsa ve siz yanılırsanız, Yani tedavi etmezseniz ve tahmin edin ne olur? Kene sayınız yükselir.
Bunun yerine, 100 erkek hücresini kontrol edebilirsiniz. Ben keneyi bulduktan sonra duruyorum, bu yüzden belki de 100 olmuyor bile.
Videoda gösterildiği gibi, kontrol ettiğim 2. hücrede keneler bulduk. Görmem gereken tek şey bu! Eğer kuluçkanın altında keneler görürsem, hemen 5 gün ara ile 5 kez ARICA MITE tedavisine başlıyorum. Bonus, 300 işçi arısını öldürmek zorunda değilim… sadece birkaç erkek arı!!
#varroa #erkekkuluçka #bal arısı #larva #yıkıcı
www.turkbioder.org

https://www.facebook.com/corumyasamcom/videos/703241005299408

Dikkatinizi Çekebilir:

Cevap Bırakın